Ny VD

Niklas Natt och Dag har jobbat på Profsafe sedan 2007 som säljare. Nu tar han över som ny VD efter Mattias Lysebring som går vidare till annan tjänst. Det är teamet med bra kollegor som skapar känslan som karakteriserar Profsafe. Vad gör han när han inte jobbar? Vad tycker Niklas är det bästa med Profsafe? Vad har han svårt att motstå? Läs vår intervju med Niklas och lär känna honom lite mer.

Hur gammal är du och vart bor du? 

-        Jag är 44 år och bor i Spånga utanför Stockholm 

Hur länge har du arbetat på Profsafe? 

-         Nästan hela mitt liv höll jag på att säga. Jag växte upp med skåp när jag var ung och började jobba med Profsafes produkter 2008. Men jag började redan 2007 inom koncernen men med andra arbetsuppgifter 

Vad tycker du om att göra när du inte jobbar? 

-    Jag följer mina barn väldigt mycket i deras aktiviteter och vi går även på Hammarbys hemmamatcher tillsammans. Sedan försöker jag få till en golfrunda eller två om jag hinner och kan.       

Oväntad talang? 

-         Rätt bra på att trixa (kicka) med fotboll. 

Vad har du svårt att motstå? 

-     En italiensk glass. Finns det pistage så blir det alltid en kula.  

Om du inte var tvungen att jobba för pengar – vad skulle du då göra? 

-       Mest sannolikt något som jag kände skulle göra skillnad där jag bor. Har varit med som läxhjälpare i utsatta områden och det är något som jag skulle vilja komma tillbaka till. Det är många som med relativt lite hjälp skulle kunna hamna på rätt köl igen. 

När var senaste gången du skrattade högt? 

-      Lite elakt kanske men tror det var när jag såg klippen från Breakdance i OS.     

 

Om jobbet 

 

Vilka är dina uppgifter? 

-      Som VD i Profsafe blir det väldigt brett. Det är från leverantör till kund och allt som sker däremellan. Sedan är det tur att jag inte behöver göra allt själv men jag räknar med att bli inblandad i mer eller mindre allt. Jag gillar att ha koll på vad vi gör och hur vi gör det men att andra tar ansvar tar egna beslut och ser till att det blir gjort.    

Hur ser en typisk arbetsdag ut? 

-         Börjar alltid dagen med kaffe. Sedan blir det mycket mail och telefon för min del. Fysiska möten har minskat men blir en del teamsmöten istället. Tycker det fungerar bra och spar också en hel del restid som man alltid hade tidigare.  

Vad är det bästa med ditt jobb? 

- Att när man börjar en dag vet man aldrig riktigt vad som ska hända. Det kan vara ett skåp i Tyskland som krånglar eller en ny kundkontakt som dyker upp.  

Vilka är de största utmaningarna för Profsafe? 

-     Att alltid hålla sig uppdaterade på vad som sker i marknaden för att ha de produkter som efterfrågas. Det är lätt att hamna i att ”så har vi alltid gjort” .      

Vilka är de största möjligheterna för Profsafe? 

-  Vi har ett bra team och bestämmer vi oss för att göra något så är vi väldigt snabbfotade. Vi är väldigt flexibla i att hitta bra lösningar för våra kunder det kan vi fortsätta utveckla. Vi ska också fortsätta att växa på export som jag tror kommer bli allt viktigare för oss.          

Vilket är ditt bästa råd till någon som är nyfiken på säkerhetsskåp från Profsafe? 

- Det är att ta sig tiden att kontakta oss och prata med våra duktiga medarbetare. Vi löser det mesta och ibland kan det vara bra att prata igenom och hitta den mest optimala lösningen för behovet. Ett skåp köper man kanske inte så många gånger så gäller att det blir rätt från början.